Afgift biler

Afgiften på biler i Danmark ligger på 180% af bilens engrospris. Dvs at du faktisk betaler din bil næsten 3 gange før du får den. I resten af Europa ligger denne afgift på omkring 20%. Derfor er der rigtig mange der bosætter sig i Sverige eller Tyskland, for på den måde blandt andet at få adgang til billige biler.

Der er et lidt sjovt fænomen, der gør at mange europæere faktisk køber biler i Danmark, og importerer dem til deres eget land. Dette skyldes netop den høje afgift i Danmark, der gør at forhandlere sætter deres engrospris så langt ned, at det faktisk underbyder markedet i Europa. Specielt på dyre biler er der penge at spare for en svensker ved at købe den i Danmark, og så få den indregistreret i Sverige. De skal naturligvis ikke betale den danske afgift, men bare den svenske.

Afgiften på biler i Danmark er en ældre afgift, som går tilbage til en tid hvor Danmark ikke rigtig havde nogen eksport at snakke om. Derfor oprettede man en afgift på biler, således at der på den måde ville komme ekstra penge i statskassen. I dag har Danmark en meget sund eksport, men der er desværre ikke udsigt til at afgift på biler bliver sat ned. Læs mere om registreringsafgift.

Husk at få tegnet en forsikring igennem, så du ikke står med håret i postkassen når uheldet er ude. Det er langt billigere end hvad du kan ende op med at betale for autohjælp.

Venter du på udbetaling?

3 Thoughts on “Afgift biler

 1. Kraneled on 18. august 2010 at 9:44 said:

  I hvilket årstal indførte man egentlig registreringsafgiften i DK.
  Vi sad 3 gamle mænd og diskuterede det igår. Ingen kan huske det ?!

 2. Thomas on 27. august 2010 at 18:08 said:

  Hejsa

  Vi skal helt tilbage til 1910, hvor de første afgifter begyndte sig at vise sig på biler. I 1924 kom der en 15% afgift på alle luksusvarer som man mente var belastende for handelen.

  Omkring anden verdenskrig steg afgiften på biler til omkring 60%, og steg helt op til 130% i slut 50’erne.

  Men vi skal faktisk helt frem til 1977 før man fik den geniale ide at brændbeskatte biler med hele 180%.

  mvh
  Thomas

 3. Vidste du så, at registreringsafgiften for motorcykler i gennemsnit er 10 % højere end for biler, og det på trods af, at langt de fleste mc´ere har et betydeligt lavere benzinforbrug og dermed også lavere CO2-udslip end en gennemsnitlig bil. Det forekommer uforståeligt og fremmer ikke lysten til at spare på de dyre dråber!
  mvh
  LOP

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation