Nye Færdselsregler

Pr. 1 oktober 2010 er der kommet nye skærpede færdselsregler i Danmark, for at øge trafiksikkerheden.

1. Håndholdt mobiltelefoni er nu blevet forbudt ved lov. Hvis man vil tale i mobiltelefon skal man gøre det med head set eller andet der kan sættes i bilens cigarettænder. Bøden for denne forseelse vil være på 500 gode danske kroner.

2. Brugen af sikkerhedssele er også blevet skærpet så det nu gælder alle 4 hjulede motor køretøjer. Det betyder faktisk også at passagerer i busser og lasbiler skal benytte sig af de sikkerhedsseler der er. Bøden for at køre uden sikkerhedssele ligger også på 500kr.

3. Dertil er det nu også et lovkrav at køre med lys (nærlys), når man er ude at køre. Dette gælder hele døgnet. Igen er bøden 500kr for ikke at have lys på bilen.

4. Børns sikkerhed er også kommet i fokus, og det er nu et lovkrav at alle børn under 3 år placeres i godkendte autostole, eller andet sikkerhedsudstyr der er blevet godkendt efter europæisk standard (ECE 44-03).

5. Hvis du ynder at vælte rundt på en snescooter, så skal du nok lige tænke på hvor gammel du er, for aldersgrænsen er netop blevet sat op fra 16 til 18 år. Kunne forstille mig at denne nok mest kommer til at påvirke oppe i det Grønlandske.

6. Endeligt er grænsen for promillekørsel blevet sat ned fra 0.8 til 0.5. Denne lov gælder alle motordrevne køretøjer. Men altså det her er jo ikke et spørgsmål om lov, men om almindelig anstændighed. Det har og vil aldrig blive acceptabelt at vælte halvstiv rundt i et tons tungt stykke metal. Skal du drikke, så lad bilen stå. Mere er der ikke at sige om den sag.

Forhåbentligt vil disse skærpede færdselsregler være med til at færre mennesker omkommer i trafikken. Nu er det op til borgerne at ændre deres vaner. For der er i virkeligheden tale om et opgør med en masse fastgroede vaner inden for færdsel på de danske veje. Det er måske et godt tidspunkt nu at få dig et abonnement.

6 Thoughts on “Nye Færdselsregler

 1. Må man sidde 2 på passagersædet i en varebil, hvis selen kan nå om begge og de ikke er til gene for føreren?
  Mvh Pia.

 2. Christian on 14. februar 2011 at 18:52 said:

  Må man køre i bil hvis forrude er flækket? Har fået ruden ødelagt, mens den har holdt parkeret. Det er værst i førersiden, men jeg syntes ikke selv at det er noget som irritere eller begrænser mit udsyn.

  Mvh.

  Christian

 3. Frank Jensby on 16. december 2011 at 9:32 said:

  Hvis man køber en bus med 10 sæder,kan man ikke bare fjerne et sæde.Så man kan køre med et lille kørekort.
  Hvor stækt må man køre,på motorvej med en bus med fartskriver.

 4. Casper magnus on 21. marts 2013 at 20:05 said:

  Jeg tænker på at købe en caravelle. Og der sidder alle sæderne på række. Jeg tænker så på at vende de midterste sæder mod de bagerste. Og montere et bord i midten. Må jeg det ? Og må jeg montere en mavesele i sæderen i midter sæderne vis selerne nu ikke passer mere ?

  Mvh. Casper Magnus

 5. Eva Fredsgaard on 26. august 2013 at 11:47 said:

  Jeg har altid kaldet det spor på en mortorvej som er tættest på midterrabbatten for yderbanen, og sporret som er tættest nødsporret for inderbanen. Men mine børn siger det er omvendt, så nu syntes jeg det kunne være sjovt, at vide hvad der er rigtig.

  Hilsen
  Eva

 6. Tonny Nørum on 23. juni 2015 at 16:41 said:

  Må man køre på cykelstien med en havetraktor / Hvor må man køre med en havetraktor. Mvh T.N.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation