Bødetakster

For næsten alle forseelser skal du regne med en bøde på 500kr. Under særlige omstændigheder, studerende, lav indkomst eller andet, kan du få nedsat bøden til 300kr.

Hvis du kører over 20% mere end du må er bøden på 500kr. Derefter stiger bøden for hver 10% du kører for hurtigt. Ved 60% koster det 2-3000kr alt efter hvor du kører, og du mister samtidig dit kørekort. Kører du mere end 100% for hurtigt koster det 4500 – 7000kr, alt efter hvor du kører og du mister naturligvis også dit kørekort her.

Kører du mere end 60% hurtigere end du må, eller hvis du på noget som helst tidspunkt tages i at køre 160km/t eller mere, mister du dit kørekort. Inden uheldet er ude, så sørg lige for at få dig en forsikring igennem . Det er noget billigere end selv at skulle klare problemerne.

25 Thoughts on “Bødetakster

 1. David Nielsen on 15. august 2009 at 16:38 said:

  Hej,

  Kan man få en bøde for at køre overfor taxi-gult?

  Mvh.
  David Nielsen

 2. Thomas on 17. august 2009 at 15:40 said:

  Hej David,

  Ja 🙂

  Du må køre over for grønt, alt andet er ulovligt. Spørgsmålet er så om det bliver set, eller håndhævet.

  mvh
  Thomas

 3. martin on 2. maj 2010 at 0:47 said:

  hej jeg har en veninde der har sagt til mig at vis man går over for rødt og så der kommer en bil kørende mod mig skal den stoppe.. er det virkelig rigtigt jeg mener nemmelig at jeg gør noget ulovligt ved at gå over for rødt så vis jeg blir kørt ned er det da min ejen skyld? “hendes bror er igang med at tage kørekort og det har han fortalt hende..”

 4. Thomas on 2. maj 2010 at 13:17 said:

  Hej Martin

  Det vil næsten altid være bilisten der er den skyldige, når en fodgænger bliver kørt ned, om han har fulgt loven eller ej. Det er stadig uagtsomt mandrab, hvis man dræber nogen, også selvom man har “holdt sig til” loven. Altså den påkørte person vil ikke få en bøde for at have gået over for rødt, men derimod vil billisten, pga sin uopmærksomhed, blive straffet. Men det er naturligvis værre hvis det er bilisten der har kørt overfor rødt.

  Mvh
  Thomas

 5. Thomas Støwer on 3. maj 2010 at 18:52 said:

  Hej!
  Når man kører med tågelys på bilen, uden egntlig at være klar over det, kan det så være rigtigt at jeg skal have en bøde på 500,- for det? Jeg meddelte dem at det var en fejl. Jeg har en Lupo, hvor når man drejer på knappen for lys til natkørsel, så kan man nemt få trukket ud i knappen, uden at være klar over det. er det okay? 🙁

 6. Thomas on 12. maj 2010 at 14:10 said:

  Hej Thomas

  Altså de burde jo være fleksible indenfor lovens rammer, og bare give dig en advarsel.

  Jeg ville nok klage over en sådan bøde. Men der er jo et lovkrav om “rigtig” anvendelse af lygter i og udenfor tåge. Men den bøde kan nok godt betegnes som urimelig.

  mvh
  Thomas

 7. Anette on 27. maj 2010 at 18:40 said:

  Hej Thomas
  Hvis man kører en bus til 10 personer, uden at have kortet, og bliver stoppet, hvor stor bliver bøden så?

  Hilsen Anette

 8. jeg læaser at overtrædelsen af fart grænser bedømmes efter en procent sats,jeg læser endvidere at en overskridelse i en 50 km. zone på 60 procent giver en bøde samt frakendelse af kørekort= ny køreprøve. overskridelse af hasighed i en 50 km zone med 35 km = kørte 85 km i timen er lig med 85 % er jeg korrekt i den antagelse ? hvis så , er reglen ikke længere i brug ? siden en forhenværende Statsminister som blev stoppet for overskridelsen som anført kunne nøjes med en midlertidig frakendelse af kørekortet. helt nøjagtigt menes der med midlertidig i den forbindelse? tak

 9. undskyld min første antagelse I min comment til overskridelse af fart grænser jeg skrev midlertidig frakendelse , det skulle have været betinget frakendelse , spørgsmål, betingelse af hvad ? havde det nu været en almindelig borger kunne man så forvente den samme adfærd når man overskrider hastigheds grænser ??

 10. Thomas on 9. juni 2010 at 14:02 said:

  Hej Anette

  Den normale taks for at køre uden kørekort er 5000kr. Men da du kører med 10 mennesker, og på den måde har udsat dem for fare, kan det være forstærkende omstændighed.

 11. Thomas on 9. juni 2010 at 14:10 said:

  Hej Bent

  De samme regler gælder for alle, med mindre man har diplomatisk immunitet. I dette tilfælde er der tale om en forsegelse som under normale omstændigheder resulterer i en frakendelse af kørekortet. I grovere tilfælde med spiritus kørsel, eller påkørsel indvoldveret, vil der være forhøjet bødetillæg, krav om køreteknisk prøve, og generhvervelse af kørekortet. Dertil vil der i nogle tilfælde også være tale om fængselsstraf eller samfundstjeneste. I mildere omstændigheder som muligvis er tilfældet her, kan man få en betinget frakendelse af kørekortet, som betyder at hvis man laver en efterfølgende forsegelse, så ryger kortet. Det svarer til at en ung gut på 25 stjæler noget i en butik, men fordi han har en helt ren straffeattest, så får han kun en betinget dom, og ryger altså ikke i fængsel.

 12. Tak for svaret Thomas,ok så der kan være formildene omstændigheder, også selvom jeg har svært ved at se det, efter min mening skulle det være omvendt når en lov maker overtræder loven. På en eller anden måde finder jeg det usmageligt at en politiker syntes at få særbehandling . men ok så er det jo ikke første gang det sker.

 13. Pia S Jensen on 28. november 2010 at 16:46 said:

  Hej.. Jeg har en varevil til privat brug. Mit spørgsmål er: må man sidde 2 pers på passagersædet, hvis selen kan nå om begge, og selvfølgelig, at de ikke er til gene for føreren.
  Mvh Pia.

 14. Peter Larsen on 26. december 2010 at 21:17 said:

  Hvor stor er bøden/straffen for at transportere en person i varerummet på en gulpladebil?

 15. Thomas on 26. december 2010 at 21:26 said:

  Du kan risikere at Skat vælger at beskatte dig for at benytte en guldpladebil som en almindelig personbil, og derved vil have dig til at betale den fulde afgift af bilen, samt en bøde.

  Hvis man kunne spekulere i fx kun at få en bøde på 5000kr, så er det jo en god deal at spare fx 100.000kr, på en gul plade bil.

  Så du skal nok regne med en meget stor bøde.

 16. Ayhan on 28. januar 2011 at 11:24 said:

  Hey.. Hvad sker der hvis man har fået frataget sin kørekort ubetinget.. Også man så kører bil og bliver stoppet af politiet?? jeg ved man får en bøde på 5000kr. Men hva,så derefter? blive ens dom forlænget eller hvordan?

 17. Allan Doomson on 10. februar 2011 at 18:29 said:

  Ayhan: Der sker ikke noget udover bøden. Du kan være heldig at de nedsætter bøden, men det er mest sandsynligt hvis du enten er på SU eller er i gang med at tage kørekort og har bestået teoriprøven. Anden gang du bliver stoppet uden kort så lyder bøden på 8000kr og der sker stadig ikke noget udover det. Jeg har fået begge bøder og det er sure penge. Nu har jeg så fået mit kørekort:)

 18. Sahin on 29. maj 2011 at 22:07 said:

  Hej. Min mand har et tyrkisk kørekort, og har søgt om at få det ombyttet til dansk, imens han går i køreskole . Han har bestået teoriprøven men mangler køreprøven.
  Han har lige fået en fartbøde på 5500kr. Han kørte vist med en fart på 16% for højt.
  er det rimeligt med så stor en bøde, eller er der noget galt.

 19. Sahin on 29. maj 2011 at 22:08 said:

  det ska så siges at han også har et midlertidigt kørekort

 20. Lars Boisen on 1. juni 2011 at 21:28 said:

  Hejsa … Får studerende halveret bøden, hvis de kører uden kort ?

 21. Thomas on 1. juni 2011 at 22:24 said:

  Hej Lars,

  Du kan altdi skrive ind til den lokale politimester, og forsøge at få halveret bøden, mod at du er studerende. Det burde de gå med til.

  @Sahin, en bøde på 5500 tyder på en bøde som er givet på baggrund af tidligere bøder. Hvis man før har kørt uden kørekort og blevet taget, og så bliver taget igen, stiger bøden dramatisk. Men det lyder som en rimelig høj bøde han har fået der.

  mvh
  Thomas

 22. Lars Jensen on 30. juni 2011 at 9:29 said:

  Hej Thomas
  hvad er bøden/straffen hvis man transportere mere end de tilladte 10l benzin uden at have farligtgods bevis i en arbejdsbil

  mvh
  Lars Jensen

 23. mohammed nader on 20. oktober 2011 at 14:42 said:

  hej vil lig spørge vis man har kørt 75 kmt op på viborgvej hvor man kun køre 50 kmt hvad for man der på den. hilsen nader

 24. Christina Andersen on 28. september 2012 at 12:46 said:

  Hej Thomas.

  Må man gerne gøre opmærksom
  På, man vil skifte vognbane længere fremme når tidspunktet jeg begynder at blinke er ved fuldoptrukken linier eller spærreflade?

  Mvh Christina

 25. Samantha on 8. februar 2014 at 18:06 said:

  Skal politiet stoppe en for at man kan få en bøde for eksempelvis at øge farten mens man bliver overhalet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation